Gevonden…

Het internet is een prachtige schatkist met elk moment weer nieuwe inzichten, gebeurtenissen en  sociale activiteiten die de wereld groots en klein maken. Deze week hebben we weer voldoende nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en stedenbouw.

Om maar bij met het zware werk te beginnen , ook dit jaar is er weer een congres over stadslandbouw, met aandacht voor de rol van stadslandbouw in het proces van stedenbouw. ...continue reading

De stad veranderd ons in nietsontziende beesten, in monsters die zonder rond te kijken zich door de menigte heen werken. "Out of my way!" "Take trash!" "Costumah!" "Tip me!" "OK pig!" "Downtown!" "Uptown!" "Midtown!" "RUN", korte kreetachtige taal is het einde van communicatie door deze stedleing

Everyone is an Animal

Dat er toch een moment van rust en schoonheid bestaat bewijst deze briljante reclame voor thee. Met een directheid en veelheid aan details is het een genot te kijken -en luisteren- naar New York, stad van roodwollige Muppets, een varken en een kikker.

 

 

1 Comment

Dank, dank, mijn dank is groot voor Bert Spaan van de Waag Society. Bert heeft een geweldige kaart samengesteld en toegankelijk gemaakt. Een kaart van Gebouwd Nederland met op kleur gecodeerd de bouwperiode. Informatie is afkomstig uit de databanken van het kadaster, de BAG (basisregistratie van Adressen en Gebouwen). Het betreft alle 9.866.539 gebouwen van Nederland en die zijn ingedeeld naar bouwperiode.

De Gebouwenkaart van Nederland
De Gebouwenkaart van Nederland

...continue reading