Big Cities Loud Music

Een serie blogs over steden en bijbehorende muziek

De stad veranderd ons in nietsontziende beesten, in monsters die zonder rond te kijken zich door de menigte heen werken. "Out of my way!" "Take trash!" "Costumah!" "Tip me!" "OK pig!" "Downtown!" "Uptown!" "Midtown!" "RUN", korte kreetachtige taal is het einde van communicatie door deze stedleing

Everyone is an Animal

Dat er toch een moment van rust en schoonheid bestaat bewijst deze briljante reclame voor thee. Met een directheid en veelheid aan details is het een genot te kijken -en luisteren- naar New York, stad van roodwollige Muppets, een varken en een kikker.

 

 

De Super Bowl is het belangrijkste sportevenement van de VS. En omdat de Super Bowl voor het eerst in New York plaatsvindt zullen de New Yorkers dat weten ook. Grote delen van Broadway zijn veranderd in een Football-pretpark.

De Superbowl-highstreet wordt gedomineerd door megagrote reclames rondom de wedstrijd van de Denver Broncos en de Seattle Seahawks. Centraal staat een 20 meter hoge glijbaan waar je ter betaling vanaf mag glijden. Super Bowl GO

VERVOLG

Nog een stapje verder is dit idee voor de Olympische Winterspelen in New York. ...continue reading

Muziek is altijd een manier geweest om aandacht te vragen voor problemen, om mensen aan het denken te zetten en om protesten goed te laten horen. Zo zijn muzikanten al sinds de jaren zestig bezig om de ecologische problemen van de aarde onder aandacht te brengen.

Heel letterlijk wordt de aarde in haar deplorabele staat geportretteerd door Michael Jackson in zijn Earth Song: "What have we done to the world".

klik voor de video
klik op de afbeelding voor de video

...continue reading

'Mmmm ba be, mmm ba be Under pressure" zongen Bowie en Queen samen. Een nummer over mensen in de stad, 'people on street'. En dat is eigenlijk het meest interessante aan steden, de mensen.

En als je die fascinatie hebt, wat is dan mooier om jouw kijk op de straten vol mensen vast te leggen voor anderen, street photography. Om dit wat inzichtelijker te maken wordt in de navolgende video een aantal fotografen aan het woord gelaten. geniet mee van hun kijk op de stadsmens. De absurditeit gepakt in een fractie van een seconde, het plezier en soms het verdriet. De stad bestaat uit mensen

...continue reading