Gezonde Steden… Urban Farming in Vancouver

In Vancouver is de grootste stedelijke boomgaard geplant door Sole Food Street Farms op de locatie van een voormalige tankstation, meer dan 500 verschillende fruitsoorten op een locatie in de schaduw van het BC Place, het multifunctionele stadion van de stad. Op diverse  andere binnenstedelijke locaties in deze stad worden groenten en fruit verbouwd op een organische wijze.

"We believe healthy food systems foster healthy communities," vertelt de website van Sole Food Street Farms. "We envision a future where good food is accessible and grown sustainably, where farms thrive in an urban setting and where the community comes together to connect directly with their food and their neighbors."

Het mag duidelijk zijn, er worden meerdere doelen nagestreefd door Sole Food, productie van biologisch groenten en fruit, braakliggende terreinen benutten en mensen activeren. Dat laatste gebeurt door het inzetten van ex-verslaafden op farms in downtown.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>