2014, de beste wensen voor een nieuw jaar

Ik wens iedereen een gezond, kansrijk, uitdagend en vooral gelukkig 2014.

.

Een nieuw jaar, 2014, is even een moment voor terug en vooruitblikken.

Als ik terugkijk op het afgelopen jaar moet ik toegeven dat het financieel niet het beste jaar is geweest. Maar hierdoor is er wel de ruimte ontstaan voor een bezinning en heroriëntatie op mijn vakgebied. In het komende jaar zal dit zeker nieuwe mogelijkheden geven.

Belangrijk is de start van mijn onderzoek naar de Gezonde Stad, één thema wat altijd leidraad is geweest voor nieuwe stedelijke visies, maar wat ook in onze huidige tijd belangrijker wordt. De gezonde stad focust zich op onderzoek, advies en ontwerp van stedelijke structuren die mensen fysiek uitdagen, die gezondheid ondersteunen en die duurzaam en verbindend zijn. In 2014 zal dit zeker belangrijk onderdeel zijn van mijn werk, zowel onderzoekend, adviserend als ontwerpend.

In het verlengde van de Gezonde Stedenbouw liggen nieuwe vormen van participatie, de verbinding van uitnodigingsplanologie, initiatieven vanuit de maatschappij en bottom-up ontwikkelen leidt tot een nieuwe visie op participatie. Een nieuw model voor het tot stand komen van ruimtelijke burgerinitiatieven zal komend voorjaar het licht zien in de samenwerkingsorganisatie AtelierPLEK.

Kortom, na een mooi maar moeizaam 2013, een jaar van denken, vormen en schrijven, wordt 2014 een jaar van mooie plannen en activiteiten. Ik hoop dat voor iedereen het komend jaar ook nieuwe kansen, mogelijkheden geeft bij goede gezondheid en voorspoed.

Con

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>