Gevonden… 6 containers zijn thuis in Brooklyn

Een New York's echtpaar wilde een gewoon huis, maar dat was te duur. In plaats van een casco wat $ 300.000 zou kosten kwamen er 6 scheepscontainers voor een zesde van deze prijs. Een containerhuis was geboren.

Containerhuis BrooklynDe docente architectuur en haar man hebben met slimme ideeën, veelal geborIn uit de wens tot hergebruikswens. De ramen zijn afkomstig uit slooppanden. De verwarming is een zelf gebouwde vloerverwarming. ideeën waarmee een al 60 jaar braak liggend kavel in Brooklyn verworden is tot een herkenbaar huis.

Hoewel de bouw eenvoudig was heeft het informele karakter ervan geleid tot veel oponthoud. Een klein blogartikel tijdens de bouw leidde binnen drie dagen tot een bouwstop door het Department of Buildings. Een tweewekelijk overleg was nodig om elke van de vele wijzigingen -door de inzet van hergebruikte bouwmaterialen-  goedgekeurd te krijgen. Maar met de hulp van vele vrienden, familie en zelfs de nieuwe buren is het geheel uiteindelijk afgerond.

hergebruikte materialen en de industriële containers
hergebruikte materialen en de industriële containers

"Sometimes people are stearing mesmerized to our home, then I ask them in." het containerhuis krijgt veel aandacht, veel vragen en nog vaker de opmerking dat mensen dit ook gaan doen, Ook de buurt kan het project waarderen en liefkozend heeft het de bijnaam "Casa Blanca".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>