Organische steden

In de 20ste eeuw was het ideaalbeeld van de stad een hard en scherpe lijnen, materialen van glas, staal en beton. Maar de toekomst zal nieuwe architectuur en stadsbeelden genereren. Bijvoorbeeld de groene toekomst in organische steden.
eco-frisco megatropolis-city-in-the-sky-hrama-10

Architecten en kunstenaars hebben hun eigen beelden van deze ontwikkeling.
tanyin 01

Herkenbaar zijn de ronde vormen, de groene elementen, de verweving van stad en landschap. Maar ook extreme gebouwen, hoog, groot en technisch uitdagend. De stedenbouw gaat uit van duurzame concepten voor energie en landbouw. Opvallend is dat er geen nieuwe ideeën zijn voor vervoer -of allemaal verbonden via een oneindig internet of we hebben eindelijk de materietransmitter uitgevonden "beam me up Scottie".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>