Geachte meneer Rutte, beste Mark,

Het gaat nog niet zo goed met de Nederlandse economie, terwijl u toch zulke goede intenties heeft. De vraag is waar het dan aan schort, wat gaat er mis? Waarom geven de Nederlanders toch niets uit, terwijl U het nog zo vriendelijk heeft gevraagd aan ons, consumenten, om meer uit te geven. Misschien zit het in de klassieke spreuk 'goed voorbeeld doet volgen'.

Want terwijl de Nederlanders geld uit qu_may09_359_z0997zouden moeten geven doet de Nederlandse overheid het tegenovergestelde, bezuinigen. Als het beste jongetje in de klas blijven we binnen de Europese 3% norm. Maar de roep om beleidsverandering wordt steeds duidelijker. We krijgen de motor niet aan het draaien zonder brandstof met zonder een goede start.

Voormalig minister en top-econoom Rick van der Ploeg verwoordde het poëtisch: "Nederland lijdt aan budgettaire anorexia (vanaf 8.30)". In plaats van bezuinigen is de oproep van de deskundigen dat de overheid meer geld moet uitgeven. De kans voor Rutte om zich als een Colijn op te stellen en geld uit geven. Volg de economische inzichten van Keynes. En Rick weet waar het geld naar toe moet, de woningbouw zou een mooi werkgelegenheidsproject zijn. Herontwikkeling van kantoren naar woningbouw zou een aanpak kunnen zijn.

Beste Mark, geld uitgeven in nieuwe vooruitstrevende projecten is nu een kans. Misschien kunnen we de overstap naar duurzame woningbouw maken. Met gebouwen die duurzaam, energie-neutraal, flexibel in gebruik zijn, met stedelijke structuren die langdurig een meerwaarde leveren.. Stedenbouw en architectuur die een nieuwe lente inluiden na een lange koude winter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>