informele steden: De markt van Accra

Accra is de Hoofdstad van Ghana, een land waar 43% van de stedelijke bevolking leeft in Slums en waar de informele economie de drager is. In de onderstaande video wordt een beeld gegeven van de headporters, een verhaal van armoede maar ook van kansen. De informele economie is vaak de motor van ontwikkeling en groei.

Deze video is onderdeel van het project Informal City Dialogues, een project gesubsidieerd door The Rockefeller Foundation in samenwerking met Forum for the Future en Next City. Het project heeft als doel het gesprek te starten over de kansen en problemen van de informele samenleving in zes verschillende steden. Onderzocht wordt hoe we de informele en formele wereld laten samenwerken en welke lessen we kunnen gebruiken om de weerstand te vergroten van de sterk groeiende steden in de derde wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>