Big Cities Loud Music – Riga Walkthrough

Riga Walkthrough is een dromerige collage van de stad Riga in geluiden. Riga Walkthrought is opgebouwd uit geluiden van deze stad, van verkeer, openbaar vervoer, drukte in bars, cafés, markten, stations, winkelcentra, supermarkten, sportwedstrijden, amusementsparken, concerten, bioscopen, theaters, kleuterscholen, vuurwerk, straatmuzikanten, vliegtuigen, kerkklokken, voetstappen, hallen, hangars, vogels, regen, fiets en skateboard geluiden, vlaggenmasten, bewegingen van de beveiligingscamera's, voorstedelijke nachtelijke sferen en vele andere details.

Riga Walkthrought is opgenomen en gemixt in 2012 door Raitis Upens and Rihards Bražinskis. Luister hier naar Riga Walkthrough.

Riga Walkthrough is een voorbeeld van een soundmap of soundscape. Een geluidsverslag van een plek. Fascinerend omdat het vastlegt wat eigenlijk niet opvalt, het achtergrondgeluid van de zee in Venetië, de geluiden van Seoul of New York. Kijk, maar luister vooral naar de geluiden van vele verschillende steden op de site Soundcities. tot slot deze link naar een mooie verzameling van soundmaps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>